suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Akaan kaupunki

Perheasioiden sovittelu

  • Palvelu
  • Akaa
  • Julkinen palvelu

Jotta lapset selviäisivät erosta mahdollisimman hyvin, on tärkeää, että lasten asiat saadaan sovittelua vanhempien välisistä mahdollisista erimielisyyksistä huolimatta.

Perheasioiden sovittelussa vanhemmat saavat apua ja tukea keskinäisiin neuvotteluihinsa tilanteissa, jossa omat yritykset ovat saattaneet kääntyä riitelyksi ja joutua umpikujaan tai joissa puhevälejä ei ole. Vanhempia autetaan jäsentämään mistä asioista heidän on tarpeen sopia, kun lapsella on kaksi kotia.

Vanhempien keskustelu tapahtuu kahden sovittelijan avustuksella. Sovittelija on ulkopuolinen, puolueeton taho, joka ei tee tai tarjoa valmiita ratkaisuja. Sovittelija auttaa kysymyksillään vanhempia itse löytämään omalle lapselleen sopivat ratkaisut. Sovittelija on sovittelijakoulutuksen saanut ammattilainen.

Sovittelu alkaa erillisillä valmistelutapaamisilla, jonka jälkeen sovittelutapaamisia on 1 – 3. Viimeisellä kerralla sovitaan mahdollisesta jälkitapaamisesta.

Perheasioiden sovittelu on tarkoitettu akaalaisten lasten vanhemmille.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Voitte pariskuntana hakeutua perheasiain sovitteluun ristiriitatilanteissa, eroa harkitessanne tai siitä jo päätettyänne. Sovittelua voidaan käyttää myös eron jälkeen esimerkiksi lapsiin liittyvien erimielisyyksien selvittämiseksi.

Jos elät avioliitossa, avoliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, sinulla ja perheelläsi on oikeus päästä sovitteluun. Sovitteluun osallistuminen on luottamuksellista ja vapaaehtoista.

Sovittelijat ovat perheneuvontaan, perheoikeuteen tai lastensuojeluun perehtyneitä henkilöitä, joilla on lupa toimen harjoittamiseen. Perheasioiden sovittelua järjestää kunnan sosiaalitoimi itsenäisesti tai yhteistyössä esimerkiksi yhdistysten, yritysten, säätiöiden tai muiden ammattitaitoisten toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAkaan kaupunki
Palvelusta vastaaAkaan kaupunki
Alue Akaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Akaan kaupunki
Päivitetty: 20.5.2020