suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Loviisan kaupunki

Pelastustoiminta

  • Palvelu
  • Loviisa
  • Julkinen palvelu
Alue Loviisa
Palvelun kielet suomi, ruotsi

Pelastustoiminta vastaa ihmisen hengen tai terveyden turvaamisesta, silloin kun tulipalo tai jokin muu onnettomuus, tai niiden uhka, vaatii kiireellisiä toimenpiteitä. Pelastustoiminta vastaa myös omaisuuden tai ympäristön suojaamisesta tai pelastamisesta.

Pelastustoimintaan kuuluu hälytysten vastaanottaminen, väestön varoittaminen, uhkaavan onnettomuuden torjuminen, onnettomuuden uhrien ja vaarassa olevien ihmisten, ympäristön ja omaisuuden suojaaminen ja pelastaminen sekä tulipalojen sammuttaminen ja vahinkojen rajoittaminen.

Pelastustoiminta on valmiudessa 24 tuntia vuorokaudessa ympäri vuoden.


Toimi näin

Hätätilanteessa soita numeroon 112.


Tausta ja lainsäädäntö

Pelastustoimintaan kuuluvat hälytysten vastaanottaminen, väestön varoittaminen, uhkaavan onnettomuuden torjuminen, onnettomuuden uhrien ja vaarassa olevien ihmisten, ympäristön ja omaisuuden suojaaminen ja pelastaminen, tulipalojen sammuttaminen ja vahinkojen rajoittaminen. Pelastustoimeen kuuluvat myös näihin tehtäviin liittyvät johtamis-, viestintä-, huolto- ja tukitoiminnat.

Pelastustoiminta käynnistyy hätäilmoituksen tekemisellä hätänumeroon 112. Hätäkeskus hälyttää tarpeellisen henkilöstön ja kaluston tilanteen mukaan. Kiireellinen pelastustoiminta on avun tarvitsijalle maksutonta.


Palvelun toteuttaa: Itä-Uudenmaan pelastuslaitos (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)