suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Palveluvarmenteet organisaatioille

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Palveluvarmenteet ovat ohjelmistovarmenteita, joilla varmennetaan palveluntarjoajan palvelin tai palvelu. Palveluvarmenteita myönnetään eri käyttötarkoituksiin:

  • palvelinvarmenne
  • sähköpostivarmenne
  • järjestelmäallekirjoitusvarmenne.

Palveluvarmenteella varmennetaan palveluntarjoajan (organisaation tai yksittäisen henkilön) palvelimen tai palvelun kuuluminen oikealle haltijalle. Palveluvarment ...

Toimi näin

Palveluvarmenteita haetaan verkkoasioinnin kautta. Hakeminen edellyttää rekisteröitymistä verkkoasioinnin käyttäjäksi. Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjä perustaa edustamalleen organisaatiolle asiakastitilin, johon hän voi kutsua organisaationsa muita käyttäjiä tai teknisen yhteystahon. Rekisteröityminen edellyttää käyttäjän vahvaa tunnistautumista.

Hakija täyttää hakemuksen ja liittää hakemukseen varmennepyynnön (csr-tiedosto) tai vaihtoehtoisesti kutsuu teknisen yhteistyötahon tilille liittämään varmennepyynnön.

Asiakas näkee asian käsittelyvaiheet verkkoasioinnissa omalta tililtään.

Palveluvarmenteen toimitusaika on enintään viisi arkipäivää, kun hakemus on täytetty oikein ja tarvittavat liitteet toimitettu. Palveluvarmenne toimitetaan hakijalle tai hänen ilmoittamalleen tekniselle yhteyshenkilölle sähköpostitse der- ja pem-tiedostomuodoissa.

Hakemus raukeaa, jos se on ollut vireillä yli kuusi kuukautta ja sitä ei ole täytetty oikein tai tarvittavia liitteitä puuttuu.

Palveluvarmenne on suljettava, jos on epäilys siitä, että varmenteen haltijan yksityinen avain on paljastunut. Varmenne on suljettava myös silloin kun se on tarpeeton tai sen käyttötarkoitus muuttuu. Suljettua varmennetta ei voi palauttaa käyttöön. Sulkupyyntö tehdään verkkoasioinnissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluvarmenne myönnetään yksityisille toimijoille tai yhteisöille, jotka hallinnoivat domain-nimeään.

Palvelun toteuttaa

Digi- ja väestötietovirasto

Palvelusta vastaa

Digi- ja väestötietovirasto
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 5.8.2021