suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Palvelutarpeen arviointi sosiaalihuollossa

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Tuusniemen kunta
Alue: Tuusniemi
Palvelun kieli: suomi

Sosiaalipalveluiden tarkoituksena on ohjata, neuvoa ja auttaa kuntalaisia elämän erilaisissa tilanteissa.Sosiaalitoimistosta saat apua erilaisiin elämäntilanteisiin, joihin liittyy esimerkiksi työttömyyttä, sairautta, taloudellisia ongelmia, päihteiden käyttöä tai peliongelmia. Palvelujen tarpeen selvittäminen määräytyy asiakkuutesi mukaan. Tämän jälkeen sinut ohjataan oikeiden tarvitsemiesi palvelujen piiriin.

Puhelimitse voit soittaa suoraan oikealle henkilölle, jos tiedät, mitä asiasi koskee. Vaikket olisi varma, voit aina soittaa. Työntekijät ohjaavat sinut oikeiden palveluiden pariin ja oikeiden työntekijöiden luo.


Tausta ja lainsäädäntö

Asiakkaalla on oikeus palvelutarpeen arviointiin, ellei kyseessä ole tilapäinen, yksittäistä palvelua koskeva tuen tarve.

Yli 75-vuotiaiden tai ylintä vammaispalvelulain mukaista hoitotukea saavien henkilöiden tai erityistä tukea tarvitsevien lasten kohdalla palvelutarpeen arviointi on aloitettava viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä asian vireilletulosta. Palvelutarpeen arvion pitää tällöin valmistua viimeistään kolmen kuukauden kuluttua vireilletulosta. Samat määräajat koskevat myös lastensuojelun tarpeen arviointia, jos palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä selvitetään myös lastensuojelun tarve. Usein palvelutarpeet muuttuvat ajan mittaan, jolloin niiden arviointi tehdään uudestaan.

Palvelutarpeen arvioinnin tuloksena laaditaan palvelutarpeen arvio. Se laaditaan aina yhteistyössä asiakkaan ja tarvittaessa hänen läheistensä kanssa.


Palvelun toteuttaa: 
Tuusniemen kunta