suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauniaisten kaupunki

Palvelut sotaveteraaneille ja -invalideille

  • Palvelu
  • Kauniainen
  • Julkinen palvelu

Kaupunki järjestää sotiemme veteraaneille kuntoutusta ja palveluja. Rintamaveteraanit ovat muun muassa oikeutettuja ilmaiseen hammashoitoon, ateriapalveluun ja julkiseen liikenteeseen.

Rintamaveteraanien ja sotainvalidien puolisot ja lesket voivat eräin edellytyksin myös hakea palveluja. Pyydämme huomioimaan, että lainsäädännössä ja kuntien palveluissa tapahtuu jatkuvasti

muutoksia, joten tiedot voivat vanheta nopeastikin.

Kysymällä asiat kuitenkin selviävät. Lisätietoja saa terveysasemalta, kaupungintalolta, Kauniaisten alueella toimivilta veteraaniyhdistyksiltä sekä Kauniaisten kaupungin veteraanioppaasta.

Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKauniaisten kaupunki
Palvelusta vastaaKauniaisten kaupunki
Alue Kauniainen
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kauniaisten kaupunki
Päivitetty: 23.10.2021