suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulunkaaren kuntayhtymä

Palvelusetelit

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Yhtenä Oulunkaaren kuntayhtymän palvelujen tarjoamisen vaihtoehtona on palveluseteli.

Kotihoidon tukipalveluseteli on tarkoitettu pienituloisille, säännöllisen kotihoidon asiakkaille, joilla on vaikeuksia kotona tehtävien arjenaskareiden hoitamisessa. Palveluseteliä käytetään pääsääntöisesti siivouspalvelun ostamiseen, mutta setelillä on mahdollisuus ostaa myös muita sosiaalihuoltolain mukaisia tukipalveluja, kuten asiointia tai lumitöitä. Palvelusetelin arvo on 12 euroa / tunti.

Kotisairaanhoito ja säännöllinen kotihoito ovat henkilökohtaista hoivaa ja huolenpitoa, joka perustuu palvelutarvearvioon. Kotisairaanhoidon tai säännöllisen kotihoidon tarpeessa olevalle henkilölle palvelusetelin arvo määräytyy sekä tarpeen, että kotitaloudessa asuvien henkilöiden määrän ja talouden tulojen mukaisesti. Palvelusetelin enimmäisarvo on 27 € / tunti.

Palveluseteliä voidaan myöntää myös omaishoidon vapaapäivien järjestämiseen. Omaishoitoon myönnetyn palvelusetelin arvo 20 euroa/tunti ja sitä voidaan myöntää 8 tuntia/vrk enintään kolme kertaa kuukaudessa. Asiakas maksaa setelin ylittävän osuuden. Yhteensä setelin arvo on enintään 480 euroa/kk.

Toimi näin

Palveluseteliä haetaan kirjallisesti hakemuslomakkeella. Hakulomakkeen liitteeksi tarvitaan tuloselvitys ja kopiot tiliotteista. Palveluseteli on henkilökohtainen, eikä sitä voi vaihtaa rahaksi. Hakemus toimitetaan oman kunnan senioripisteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluseteli on tuloihin sidottu Oulunkaaren kuntayhtymän myöntämä sitoumus maksaa tietty osa yksityisen palveluntuottajan antaman palvelun kustannuksista.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulunkaaren kuntayhtymä
Palvelusta vastaaOulunkaaren kuntayhtymä
Alue Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi, Vaala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulunkaaren kuntayhtymä
Päivitetty: 3.1.2022