suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Palveluneuvonta ja ohjaus

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Palveluneuvonta etsii yhdessä asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa arjen sujumiseen ratkaisuja ja auttaa löytämään ikääntyvälle sopivat yksilölliset palvelut kotona selviytymiseen.

Palveluneuvonnasta saat ohjausta ja neuvontaa puhelimitse. Palveluneuvonta antaa hyvinvointia ja terveyttä edistävää neuvontaa ja tietoa palveluista sekä etuuksista ikäihmisille, heidän läheisille sekä muille ikäihmisen tilanteesta kiinnostuneille. Palveluneuvonta selvittää alustavasti asiakkaan tilanteen ja kertoo palveluista.

Palveluneuvonnasta voit varata aikaa palvelutarpeen arviointia varten ja antaa palautetta ikääntyvien palveluista.

Voit pyytää palveluneuvonnasta myös ikääntyvien sosiaalityön palveluja. Sosiaalityöntekijä auttaa tilanteissa, jotka liittyvät ikääntyvän erilaisiin sairauksiin ja toimintakykyyn, toimeentuloon, harkinnanvaraiseen tukeen, päihde- ja mielenterveysongelmiin, yksinäisyyteen ja turvattomuuteen, perhetilanteisiin, kaltoinkohteluun ja puutteelliseen asumiseen liittyvissä asioissa.

Toimi näin

Palveluneuvontaan voit olla yhteydessä puhelimitse, kirjeitse tai sähköpostilla osoitteeseen kotihoito.neuvonta@kalliopp.fi.

Kotihoidon palveluita haetaan hakemuksella, joita saat palveluneuvonnasta tai Kallion nettisivuilta. Palauta hakemus palveluneuvontaan. Kotihoidon työntekijä ottaa sinuun yhteyden ja sopii palvelun ajankohdan.

Kenelle ja millä ehdoin

Mikäli asiakkaan hoidontarve edellyttää palvelutarpeen arviointia, sovitaan palveluneuvonnasta aika arviointia varten.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Alue Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 18.1.2021