suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Seinäjoen kaupunki

Palveluasuminen

  • Palvelu
  • Seinäjoki
  • Julkinen palvelu
Alue: Seinäjoki
Palvelun kieli: suomi

Palveluasuminen on vammaisille, ikääntyneille ja mielenterveyskuntoutujille suunnattu asumismuoto tukitoimineen. Palveluasumisen tarkoituksena on tukea asukasta henkilökohtaisista toimista selviytymisessä sekä terveyden ylläpidossa ja hoidossa. Palveluasuminen voidaan järjestää kotiin, palveluasuntoihin tai ryhmäasumismuotoiseen kohteeseen. Palveluasumisessa on siis erilaisia asumismuotoja. Tästä johtuen henkilökunta on paikalla aamusta iltaan tai palvelun antaa kotihoito.


Toimi näin

Ole yhteydessä Ikäkeskus- ikäihmisten asiakasohjausyksikköön


Kenelle ja millä ehdoin

Palveluasumiseen pääsemiseksi edellytetään ammattihenkilön tekemää palvelutarpeen arviointia ja päätöstä.

Palvelu on maksullinen.


Tausta ja lainsäädäntö

Kunta järjestää palveluasumista henkilöille, jotka tarvitsevat asumisensa yhteydessä hoivaa ja huolenpitoa. Palveluasunnoissa ja ryhmäkodeissa asumiseen liittyy asukkaan tarpeen mukainen hoito. Palvelutalossa asukas maksaa asunnostaan vuokraa tai vastikkeen sekä tarvitsemistaan palveluista käytön mukaan. Hän maksaa itse myös muut asumis-, ruoka- ja lääkekulunsa. Asukas voi saada eläkkeensaajan asumistukea, hoitotukea ja sairaanhoitokorvauksia. Asukas voi kalustaa asuntonsa itse.

Palveluasuminen lasketaan avohoidoksi. Kunta voi järjestää palveluasumisen itse, järjestää palvelun palvelusetellillä tai ostaa asumispalveluita ostopalveluina.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista


Palvelun toteuttaa: 
Seinäjoen kaupunki
Sosiaalipsykiatrinen yhdistys (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Komian Kranni OY (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Attendo (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)