suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Palveluasuminen

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Parkanon kaupunki
Alue: Kihniö, Parkano
Palvelun kieli: suomi

Vammaisten ja kehitysvammaisten asumispalveluita on erimuotoisia asiakkaan oman palvelutarpeen mukaisesti. Kehitysvammaisten autetussa asumisessa asukas saa henkilökunnan tukea ja ohjausta ympäri vuorokauden. Ohjatussa asumisessa henkilökunta on paikalla aamuisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Tuetussa asumisessa asiakkaita tuetaan itsenäiseen asumiseen yksilöllisen tarpeen mukaan. Asiakkaan itsemääräämisoikeus ja osallisuus ovat tärkeimpiä asumispalvelua ohjaavia tekijöitä. Kaikissa päivittäisissä toiminnoissa huomioidaan asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja toimintakyky.


Tausta ja lainsäädäntö

Kunta järjestää palveluasumista henkilöille, jotka tarvitsevat asumisensa yhteydessä hoivaa ja huolenpitoa. Palveluasunnoissa ja ryhmäkodeissa asumiseen liittyy asukkaan tarpeen mukainen hoito. Palvelutalossa asukas maksaa asunnostaan vuokraa tai vastikkeen sekä tarvitsemistaan palveluista käytön mukaan. Hän maksaa itse myös muut asumis-, ruoka- ja lääkekulunsa. Asukas voi saada eläkkeensaajan asumistukea, hoitotukea ja sairaanhoitokorvauksia. Asukas voi kalustaa asuntonsa itse.

Palveluasuminen lasketaan avohoidoksi. Kunta voi järjestää palveluasumisen itse, järjestää palvelun palvelusetellillä tai ostaa asumispalveluita ostopalveluina.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista


Palvelun toteuttaa: Kolmostien Terveys Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)