suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Palveluasuminen

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit saada palveluasunnon, jossa henkilökunta on tavoitettavissa pääsääntöisesti aamusta iltaan. Voit saada tukea myös yöaikaan erilaisten hyvinvointiteknologisten välineiden avulla.

Palvelutalossa asut vuokra-asunnossa. Voit ostaa erilaisia palveluja palvelutalossa ja tarvitessasi myös kotihoitoa. Voit saada tukea ja ohjausta elämisen hallinnassa, asioinneissa, rahankäytössä, kodinhoidossa ja muissa elämisen perustaidoissa.

Kaupungin palveluasumisen yksiköitä kehitysvammaisille ovat:

  • Alppilan asumispalvelu
  • Weikonkoti

Palveluasuntoja Oulussa tarjoaa myös useat yritykset, säätiöt ja yhdistykset.

Toimi näin

Kun tarvitset palveluasuntoa,

  • ikäihmiset: ota yhteyttä omahoitopalvelulla tai kysy Aino-neuvonnasta tai ikäihmisten palveluohjauksesta.
  • vammaiset ja kehitysvammaiset: ota yhteyttä omahoito-palvelulla tai kysy erityisryhmien palveluohjauksesta. Hae palveluasuntoa hakemuslomakkeella ja toimita se erityisryhmien palveluohjausyksikköön.
  • mielenterveysasiakkaat: ota yhteyttä omahoito-palvelulla tai kysy erityisryhmien palveluohjauksesta. Hae palveluasuntoa hakemuslomakkeella ja toimita se erityisryhmien palveluohjausyksikköön.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit saada palveluasunnon, kun toimintakykysi on alentunut niin, että tarvitset päivittäistä tukea ja ohjausta henkilökunnalta.

Palvelu on maksullinen.

Ikäihmiset ja mielenterveysasiakkaat: Maksat asunnosta mm. vuokran ja elämisen kustannuksia (mm. ruoka ja lääkkeet). Palvelumaksut määräytyvät tulojesi mukaan. Katso ohje linkeistä "Asumispalvelujen maksut" ja "Palveluasumisen laskuri" sekä maksut linkistä "Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut".

Kehitysvammaiset: Maksat asunnosta vuokran ja ylläpitokustannuksen, joka sisältää mm. ruoan. Lisäksi maksat itse esim. lääkkeet. Katso ohje linkistä "Asumispalvelujen maksut".

Tausta ja lainsäädäntö

Laki kehitysvammaisten erityishuollosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 10.6.2020