suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Palveluasuminen

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu

Kotona asuminen ja kotiin järjestettävät palvelut ovat aina ensisijaisia. Asumispalveluihin hakeudutaan siinä vaiheessa, kun kotona pärjääminen kotiin tuotavien palveluidenkaan avulle ei enää onnistu. Palveluasuminen tarkoittaa esteetöntä asuntoa, ympärivuorokautista turvapalvelua, tukipalveluja sekä saatavilla olevia hoivan ja hoidon palveluita.

Palveluasumisen yksiköt Keuruulla:

Palvelukoti Metsätähti, Haapamäellä, yhdeksän palveluasuntoa.

Palvelutalo Seiponranta, 55 asuntoa, joista 3 lyhyaikaiseen asumiseen.

Toimi näin

Palveluasumiseen ei haeta sairauden akuutissa vaiheessa, kun hoito on vielä kesken. Palveluasumiseen ei myöskään tarvitse hakea varmuuden varalta. Palveluasumisen tarve tarkastellaan aina asiakkaan sen hetkisen tilanteen mukaan. Ennen palvelutaloon hakeutumista selvitetään mahdollisuudet kotona asumiseen kotihoidon palveluiden avulla.

Jos haluat tietää lisää asumispalveluista tai niihin hakeutumisesta ota yhteyttä palveluohjaajaan.

Jos olet sairaalassa, voit keskustella hoitajien kanssa huolistasi kotona pärjäämisen suhteen. Hoitajat ovat yhteydessä vanhuspalveluihin jatkohoidon järjestämiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakkaalla tulee olla jatkuvaa päivittäistä hoivan tarvetta esimerkiksi turvallisen lääkehoidon, riittävän ravitsemuksen ja hyvän henkilökohtaisen hygienian toteutumiseksi, sekä syy miksei riittävää hoitoa kotona enää voida turvata kotihoidon keinoilla.

Palvelu on maksullinen.

Palveluasumisen maksut koostuvat asumiskuluista, tukipalveluista ja hoivapalvelunmaksusta. Hoivapalvelumaksu määräytyy tulojen mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Palveluasumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat asumisensa yhteydessä hoivaa ja huolenpitoa. Palveluasunnoissa ja ryhmäkodeissa asumiseen liittyy asukkaan tarpeen mukainen hoito. Palvelutalossa asukas maksaa asunnostaan vuokraa tai vastikkeen sekä tarvitsemistaan palveluista käytön mukaan. Hän maksaa itse myös muut asumis-, ruoka- ja lääkekulunsa. Asukas voi saada eläkkeensaajan asumistukea, hoitotukea ja sairaanhoitokorvauksia. Asukas voi kalustaa asuntonsa itse.

Palveluasuminen lasketaan avohoidoksi. Palveluasumista voivat järjestää julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeuruun kaupunki
Palvelusta vastaaKeuruun kaupunki
Alue Keuruu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 4.6.2020