suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymenlaakson pelastuslaitos

Paloturvallisuuden itsearviointi

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Paloturvallisuuden itsearvioinnissa kiinteistön edustaja tarkistaa itse pelastuslaitoksen toimittaman tarkastuslistan ja opasvihkon avulla, onko pelastuslain velvoitteita noudatettu ja ovatko toimintatavat asuinrakennuksessa turvallisia.

Paloturvallisuuden itsearviointi on asiakirjavalvontaa, jossa valvottava asiakirja palautetaan pelastusviranomaiselle ohjeiden mukaisesti. Palautetun itsearviointi-lomakkeen perusteella pelastusviranomainen harkitsee, onko valvontakohteeseen toimitettava tarkastuskäynti tai kohdistettava muita valvontatoimenpiteitä. Paloturvallisuuden itsearvioinnilla pyritään parantamaan asumisturvallisuutta asuinrakennuksissa.

Toimi näin

Pelastuslaitos lähettää alueellisesti vuosittain itsearviointimateriaalit niihin asuinkiinteistöihin, joissa se on ajankohtaista. Kirjekuoressa tulee itsearvioinnin suorittamiseksi tarvittavat ohjeet ja palautuskuori. Lomake tulee palauttaa ohjeiden mukaisesti 30 päivän kuluessa kirjeen saapumisesta. Paloturvallisuuden itsearviointi on maksuton toimenpide. Mikäli kirjettä ei kuitenkaan palauteta, voi pelastusviranomainen suorittaa asuinrakennukseen maksullisen pelastuslain mukaisen yleisen palotarkastuksen.

Itsearviointi suoritetaan asuinkiinteistöissä 10 vuoden välein.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKymenlaakson pelastuslaitos, Kymenlaakson pelastuslaitos
Muut vastuuorganisaatiotKymenlaakson pelastuslaitos
Palvelusta vastaaKymenlaakson pelastuslaitos
Alue Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kymenlaakson pelastuslaitos
Päivitetty: 17.2.2022