suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Itä-Uudenmaan pelastuslaitos

Palotarkastus

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Palotarkastuksia tekee pelastusviranomainen. Palotarkastaja antaa tarkastuskäynnin yhteydessä paloturvallisuudesta ohjeita ja neuvoja. Tarkastuksesta laaditaan pöytäkirja.

Kiinteistön omistajan, haltijan tai toiminnanharjoittajan on pyydettäessä toimitettava pelastussuunnitelma ja muita tietoja rakennuksen palo- ja poistumisturvallisuudesta.

Pelastuslaitoksen valvonnan tavoitteena on tulipalojen ja muiden onnettomuuksien ehkäiseminen ja varautuminen onnettomuuksien torjuntaan. Palotarkastusten ja muiden toimenpiteiden avulla pelastusviranomainen valvoo, että toiminnanharjoittaja, rakennuksen omistaja tai haltija noudattaa niitä velvoitteita, joita heille on asetettu.

Paikallinen pelastusviranomainen laatii vuosittain valvontasuunnitelman. Suunnitelma sisältää muun muassa tietoa vastuualueen kiinteistöistä ja erityispiirteistä.

Toimi näin

Päästä palotarkastuksen tekijä kaikkiin tarkastettaviin tiloihin ja kohteisiin. Esitä tarkastajalle kaikki tarvittavat asiakirjat.

Kenelle ja millä ehdoin

Palotarkastuksia tehdään vuosittain esimerkiksi hoitolaitoksiin, majoitusliikkeisiin, kauppoihin ja tuotantolaitoksiin. Tarvittaessa pelastusviranomainen voi tehdä ylimääräisen palotarkastuksen.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Palotarkastuksia tekee pelastusviranomainen. Palotarkastaja antaa tarkastuskäynnin yhteydessä paloturvallisuudesta ohjeita ja neuvoja, ja tarkastuksesta laaditaan pöytäkirja.

Kiinteistön omistajan, haltijan tai toiminnanharjoittajan on pyynnöstä toimitettava viranomaiselle pelastussuunnitelma ja muita tietoja rakennuksen palo- ja poistumisturvallisuudesta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaItä-Uudenmaan pelastuslaitos
Palvelusta vastaaItä-Uudenmaan pelastuslaitos
Alue Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila, Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Itä-Uudenmaan pelastuslaitos
Päivitetty: 26.10.2020