suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Palliatiivinen hoito ja saattohoito

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tarjoamme kokonaisvaltaista ja aktiivista oireenmukaisen eli palliatiivisen hoidon suunnittelua, hoidon koordinointia ja tukea tilanteessa, jossa sinulla on todettu vakava ja kuolemaan johtava sairaus. Hoidon tavoitteena on antaa sinulle sairauden oireita lievittävää ja elämänlaatua vaalivaa hoitoa siitä huolimatta, että sairauttasi ei voida parantaa tai sen etenemistä ei voida enää jarruttaa lääketieteellisin keinoin.

Hoidossa huomioidaan myös omien läheistesi jaksaminen. Oireenmukaisen hoidon kestoa ei ole rajattu ajallisesti vaan hoito voi jatkua useita kuukausia tai vuosia.

Saattohoito on palliatiivisen hoidon loppuosa kuoleman lähestyessä. Saattohoito ajoittuu oletetun kuoleman läheisyyteen, elämän viimeisiin päiviin tai viikkoihin. Teemme yhteistyötä kaikkien hoitoosi osallistuvien terveydenhuollon ammattilaisten kanssa niin, että saattohoito voitaisiin järjestää omien toiveittesi ja arvojesi mukaisesti haluamassasi paikassa. Saattohoitovaiheen aikana sairauden aiheuttamia oireita hoidetaan edelleen aktiivisesti.

Palliatiivisen keskuksen toiminta koostuu palliatiivisen poliklinikan, Joensuun lähiympäristössä toimivan kotisairaalan ja palliatiivisen vuodeosaston yhteistyöstä.

Kenelle ja millä ehdoin

Tarvitset lääkärin lähetteen vastaanotolle pääsyä varten.

Palvelu on maksullinen.

Käynnit ovat maksullisia

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 1.10.2021