suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Pakolaistyö

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kunnat vastaavat maahanmuuttajien kotoutumiseen liittyvästä ohjauksesta ja neuvonnasta. Mikäli sinulla on kysyttävää kotoutumiseen liittyen, ota yhteyttä asuinkuntasi kotoutumispalveluihin tai maahanmuuttokoordinaattoriin. Yhteystiedot löydät asuinkuntasi internetsivuilta.

Jos olet kansainvälistä suojelua saanut täysi-ikäinen henkilö ja sinulla on sosiaalityön tarve, voit olla hyvinvointialueen p ...

Toimi näin

Jos tarvitset kotoutumiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa, ota yhteyttä asuinkuntasi kotoutumispalveluihin. Jos olet jo kunnan kotoutumispalveluiden piirissä, mutta tarvitset lisäksi sosiaalihuoltolain mukaisen palvelutarpeen arvioinnin, pyydä kunnan työntekijääsi olemaan yhteydessä kanssasi Pakolaistyön tiimiin josta tilanteesi kartoittaminen voidaan aloittaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu sosiaalityön tarpeessa oleville kansainvälistä suojelua saaneille henkilöille.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 9.3.2023