suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Pakolaisten kotoutumisen tukeminen

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Palvelu tarjoaa asiakkailleen kotoutumista edistävää sosiaalityötä ja -ohjausta, neuvontaa, tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta, sosiaali- ja terveyspalveluista, suomen kielen koulutuksista ja elämästä Vantaalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Yksikkö työskentelee pakolaisten, ihmiskaupan uhrien ja paperittomien kanssa. Se tarjoaa myös jälkihuoltoa 18-24-vuotiaille, ilman huoltajaa maahan tulleille nuorille. Pakolaistaustaisen asiakkaan asiakkuus Maahanmuuttajapalveluissa voi kestää enintään kolme vuotta ensimmäisestä väestörekisterimerkinnästä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 8.12.2021