suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan keskussairaala

Päivystyspalvelut

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Vaasan sairaanhoitopiirin yhteispäivystykseen on keskitetty perusterveydenhuollon päivystys iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Erikoissairaanhoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan yhteispäivystyksessä kaikkina vuorokaudenaikoina.

Yhteispäivystys on tarkoitettu potilaille, joiden sairaus tai vamma vaatii niin pikaista hoitoa tai arviota, etteivät he voi käyttää normaalia terveyskeskuslääkärin tai työterveyshuollon ajanvarausvastaanottoa. Yhteispäivystyksessä ei ole käytössä ajanvarausta, vaan hoidamme potilaat kiireellisyysjärjestyksessä.

Teemme hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioinnin kaikille yhteispäivystykseen saapuville heti tulovaiheessa. Kiireellisyysluokitus A–D kertoo, miten nopeasti potilaan on saatava hoitoa. Emme hoida yhteispäivystyksessä kiireettömiä potilaita, vaan heidät ohjataan hakeutumaan seuraavana arkipäivänä omaan terveyskeskukseen.

Päivystysosastolle otetaan yhteispäivystyksen kautta saapuvia erikoissairaanhoidon akuuttipotilaita kaikkina vuorokaudenaikoina. Tavoitteenamme ovat lyhyet, enimmillään 48 tunnin hoitoajat lukuun ottamatta tiettyjen infektioiden hoitoa. Sinä aikana arvioimme, voidaanko potilaan hoitoa jatkaa kotona vai tarvitaanko jatkohoitoa keskussairaalassa tai kotikunnan vuodeosastolla.

Hoidamme potilaita, joilla on erilaisia sydänvaivoja: osastolla on valmiudet sydänvalvontaan, sydämen sähköisiin rytminsiirtoihin sekä sydämen ultraäänitutkimuksiin ja rasituskokeisiin. Muita osastollamme hoidettavia sairaustiloja ovat muun muassa huimaus, terveydentilan äkillinen heikentyminen ja muut valvontaa vaativat ongelmat sekä lievät myrkytystilat, akuutit infektiot ja tuberkuloosi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

https://www.vaasankeskussairaala.fi/potilaille/sairaalaopas/sairaalassa/asiakasmaksut/

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Palvelusta vastaaVaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Alue Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Laihia, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa, Vöyri
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan keskussairaala
Päivitetty: 24.1.2020