suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP

Päivystyspalvelut

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa on ympärivuorokautinen erikoissairaanhoidon päivystys Tays Päivystys Acutassa Tampereella ja Tays Valkeakosken sairaalassa. Molemmissa päivystyksissä on myös kuntien perusterveydenhuollon ilta-, yö-, ja viikonloppupäivystyksiä.

Taysissa on lisäksi erikoisalakohtaisia päivystyksiä esimerkiksi lastentaudeilla, naistentaudeilla, psykiatrialla ja silmätaudeilla.

Päivystys on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille tai loukkaantuneille potilaille, joiden tutkimusta tai hoitoa ei ole turvallista siirtää seuraavaan päivään, tai joiden henki on uhattuna. Päivystysvastaanotolla potilaat hoidetaan sairauden mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä. Hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioi vastaanottava sairaanhoitaja.

Jos potilaan vaiva ei ole hengenvaarallinen eikä vaadi päivystyshoitoa, hänet ohjataan toiseen hoitopaikkaan tai kotiin. Osa vaivoista voidaan hoitaa myös sairaanhoitajan vastaanotolla.

Ulkopaikkakuntalaisten sekä ulkomaalaisten potilaiden välitöntä hoitoa vaativat sairaudet hoidetaan aina. Jos ulkomaalainen potilas tarvitsee tulkkipalvelua, hoitaja ottaa tarvittaessa yhteyttä tulkkivälityspalveluun.

Päivystysapu

Pirkanmaalla on käytössä ympärivuorokautinen päivystyksen palvelunumero 116117. Maksuttomaan 116117-numeroon kannattaa soittaa aina, kun miettii päivystykseen lähtemistä. Jos sinulla jo on päivystyslähete, voit mennä päivystykseen ilman yhteydenottoa päivystysapuun.

Päivystysavun numeroon voi soittaa, kun oma terveysasema on kiinni. Päivystysavun numerossa palvellaan joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Päivystysavussa arvioidaan kiireellisen hoidon tarve ja ohjataan oikeaan hoitopaikkaan. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita..

Hätätilanteessa soita edelleen hätänumeroon 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Palvelusta vastaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Jämsä, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Päivitetty: 1.4.2021