suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä

Päivystyspalvelut

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lapin keskussairaalan päivystyspoliklinikan palvelut on tarkoitettu potilaille, joiden sairaus vaatii välitöntä hoidon arviointia ja hoitoa.

Päivystyspoliklinikalle tullaan hätä- ja äkillisissä sairaus- ja tapaturmatapauksissa pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä, ambulanssilla tai silloin, kun sairauden tai vamman vuoksi ei voida odottaa seuraavaa arkipäivää ja omalääkärin vastaanottoa.

Päivystyspoliklinikalla hoidon tarve ja kiireellisyys arvioidaan sairaanhoitajan toimesta, ja potilaat hoidetaan voinnin ja sairauden laadun mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä. Odotusaika vaihtelee potilastilanteen mukaan. Ajanvarausta ei ole käytössä. Jos sairaus tai vaiva ei vaadi päivystyksellistä hoitoa, potilas ohjataan kotiin, työterveyshuoltoon, terveyskeskukseen tai yksityislääkärille.

Hätätilanteissa soita 112. Muissa äkillisissä sairaus- ja tapaturmatapauksissa soita päivystyksen puhelinneuvontaan p. (016) 322 4800 ennen kuin tulet päivystyspoliklinikalle. Omaisten tiedustelut päivystyspoliklinikalla hoidossa olevista potilaista p. (016) 328 2132.

Kun tulet päivystyspoliklinikkakäynnille, ota mukaan ajantasaiset lääkitystietosi ja kela-kortti tai muu henkilöllisyystodistus. Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Palvelusta vastaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Alue Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Päivitetty: 26.6.2020