suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Satakunnan sairaanhoitopiiri

Päivystys

  • Palvelu
  • 16 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Satakunnassa on käytössä valtakunnallinen Päivystysapu 116117 -numero, joka korvaa Satasairaalan päivystyksen aikaisemman neuvontanumeron.

Numerossa terveydenhuollon ammattilaiset antavat terveysneuvontaa ja ohjausta ympäri vuorokauden. He arvioivat tilanteesi kiireellisyyden. Jos sairautesi ei vaadi hoitoa päivystyksessä, sinut voidaan ohjata kotihoitoon. Tällöin saat kotihoito-ohjeita ja seurantaohjeita. Päivystysapu 116117 palvelee asiakkaita suomen lisäksi myös englanniksi.

Hoidamme potilaat kiireellisyysjärjestyksessä, eli voit joutua odottamaan omaa vuoroasi. Odottaminen voi johtua myös siitä, että sinusta on otettu esimerkiksi röntgenkuvia tai verikokeita ja odotat niiden tuloksia.

Huomioi myös nämä asiat:

  • Autathan meitä ylläpitämään rauhallista ilmapiiriä.
  • Sairaalamme on savuton.

Toimi näin

Soita aina ensin päivystyksen Päivystysapu 116117 -numeroon. Jos sairaanhoitaja pyytää sinua käymään päivystyksessä, ota mukaan lääkitystietosi.

Koronavirus

Jos sinulla on vakavia oireita, soita omaan terveyskeskukseen tai Satasairaalan päivystykseen. Älä odota aamuun tai viikonlopun yli, vaan ota yhteyttä terveydenhuoltoon heti.

Jos oireet ovat lievät, pysy kotona. Soita omaan terveyskeskukseesi tai työterveyshuoltoon. He voivat järjestää sinulle näytteenoton.

Kenelle ja millä ehdoin

Päivystys on tarkoitettu kiireellisen avun tarpeeseen.

Palvelu on maksullinen.

Lähetämme sinulle laskun sairaalamaksuista jälkikäteen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSatakunnan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaSatakunnan sairaanhoitopiiri
Alue Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Säkylä, Siikainen, Ulvila
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Satakunnan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 1.9.2021