suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Päivystys

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Päivystysvastaanotto on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille ja kiireellistä hoitoa vaativille. Ota yhteyttä päivystykseen puhelimitse. Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112.

Toimi näin

Varaa aika soittamalla päivystykseen tai lähettämällä sähköinen yhteydenottopyyntö. Hoitaja arvioi, varataanko sinulle aika lääkärin vai päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolta. Kallion alueella päivystys on auki klo 8–16 Ylivieskassa ja Nivalassa.

Klo 16 alkaen päivystys on Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystyksessä Oulaisissa.

Ennen lähtöä Oulaskankaan yhteispäivystykseen tulee AINA ottaa yhteyttä Päivystysapuun joko soittamalla maksuttomaan numeroon 116 117 tai ottamalla yhteyttä chatissa. Päivystysavun sairaanhoitaja tekee alustavan hoidontarpeen arvion ja antaa tarvittaessa toimintaohjeita.

Kenelle ja millä ehdoin

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Palvelun toteuttaa

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Palvelusta vastaa

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 27.9.2022