suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Päivystys

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Päivystysvastaanotto on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille ja kiireellistä hoitoa vaativille. Ota yhteyttä päivystykseen puhelimitse. Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112.

Toimi näin

Varaa aika soittamalla päivystykseen tai lähettämällä sähköinen yhteydenottopyyntö. Hoitaja arvioi, varataanko sinulle aika lääkärin vai päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolta. Kallion alueella päivystys on auki klo 8–16.

Klo 16 alkaen päivystys siirtyy Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystyksessä Oulaisissa. Ota yhteyttä puhelimitse yhteispäivystyksen terveysneuvontaan ennen kuin lähdet Oulaskankaalle. Sairaanhoitaja arvioi puhelimitse hoidon kiireellisyyden.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Terveyskeskuksen avosairaanhoidon lääkäripalveluista peritään maksuasetuksen7 §:n mukaan: terveyskeskuslääkärin vastaanotolla on käyntimaksu ja maksu peritään kolmelta ensimmäiseltä käynniltä vuosittain. Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystyskäynneistä arkisin klo 20–08 sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä peritään poliklinikkamaksu kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Alue Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 12.8.2020