suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio KYS

Päivystys

  • Palvelu
  • 65 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Soita Päivystysapu-numeroon 116 117 aina ennen kuin tulet KYSin päivystykseen. Saat terveysneuvontaa ja ohjausta oikeaan hoitopaikkaan päivystyksellisissä asioissa. Palvelu on maksuton.

Ympärivuorokautiseen päivystykseen tullaan pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä, ambulanssilla tai silloin, kun vaiva ei voi odottaa oman terveyskeskuksen akuuttivastaanoton avautumista. Päivystyksessä hoidettavia vaivoja ovat esimerkiksi kova rintakipu, isot vammat ja luunmurtumat, äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu, äkilliset halvausoireet sekä voimakas hengenahdistus tai hengitysvaikeus.

Kun saavut päivystykseen, sairaanhoitaja arvioi oireidesi perusteella hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Jos tilanne ei vaadi päivystyksellistä hoitoa, sairaanhoitaja voi ohjata sinut oman alueesi lääkärin vastaanotolle tai antaa hoito-ohjeet kotiin. Päivystyksessä ei uusita reseptejä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Poliklinikkamaksu. Ajantasainen hinnasto osoitteessa https://www.psshp.fi/potilaat-ja-vierailijat/potilasmaksut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion yliopistollinen sairaala
Muut vastuuorganisaatiotPohjois-Savon sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaKuopion yliopistollinen sairaala
Alue Äänekoski, Enonkoski, Hankasalmi, Heinävesi, Hirvensalmi, Iisalmi, Ilomantsi, Joensuu, Joroinen, Joutsa, Juuka, Juva, Jyväskylä, Kaavi, Kangasniemi, Kannonkoski, Karstula, Keitele, Keuruu, Kinnula, Kitee, Kiuruvesi, Kivijärvi, Konnevesi, Kontiolahti, Kuopio, Kyyjärvi, Lapinlahti, Laukaa, Leppävirta, Lieksa, Liperi, Luhanka, Mäntyharju, Mikkeli, Multia, Muurame, Nurmes, Outokumpu, Pertunmaa, Petäjävesi, Pieksämäki, Pielavesi, Pihtipudas, Polvijärvi, Puumala, Rääkkylä, Rantasalmi, Rautalampi, Rautavaara, Saarijärvi, Savonlinna, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Sulkava, Suonenjoki, Tervo, Tohmajärvi, Toivakka, Tuusniemi, Uurainen, Varkaus, Vesanto, Vieremä, Viitasaari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: KYS
Päivitetty: 2.3.2020