suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Päivittäisistä toiminnoista suoriutumisessa tarvittavat välineet, koneet ja laitteet

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Korvattavia laitteita voivat olla muun muassa auto, autoon asennettavat lisälaitteet, tietokone tai kodinkoneet. Vakiomallisen laitteen muutostyöt korvataan kokonaan. Vammaispalvelulain nojalla ei korvata laitteita ja välineitä, jotka kuuluvat lääkinnällisen kuntoutuksen piiriin eikä esim. tavanomaisia huonekaluja. Korvauksia myönnetään määrärahojen puitteissa.

Autoavustuksen myöntämisellä tuetaan ensisijaisesti vaikeavammaisen henkilön opiskelua tai työssäkäyntiä. Vain erityisen painavista syistä avustetaan vammaisen tai pitkäaikaissairaan lapsen perhettä auton hankinnassa.

Laitteiden tulee edistää vammaisen henkilön päivittäisissä toiminnoissa suoriutumista. Asiakkaan on selvitettävä, miten vamma tai sairaus rajoittaa omatoimisuutta, ja miten väline tai laite mahdollistaa itsenäisen suoriutumisen.

Laitteita haetaan Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän nettisivuilta tulostettavalla vammaispalveluhakemuksella. Asiakas voi myös ottaa yhteyttä vammaispalvelutoimistoon saadakseen apua hakemuksen tekemisessä. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan laitteiden tarpeesta asiantuntijan (esim. lääkärin, fysio- tai toimintaterapeutin tai kuntoutusohjaajan) lausunto. Vammaispalveluiden työntekijä tekee palvelutarpeen arvioinnin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Korvaus on puolet laitteen kohtuullisista hankintakustannuksista. Määrärahojen vähäisyys voi pienentää myönnettävää korvausta.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 14.2.2020