suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Päivätoiminta vaikeavammaisille

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Päivätoiminta on kodin ulkopuolella järjestettävää toimintaa vaikeavammaiselle kuntalaiselle. Päivätoiminta tukee sinun itsenäisessä elämässä selviytymistä ja edistää sosiaalista vuorovaikutusta.

Päivätoiminta on tarkoitettu sinulle työikäinen henkilö, jolla on vamman tai sairauden aiheuttama erittäin vaikea toimintarajoite. Toimeentulosi perustuu pääosin sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin.

Päivätoimintaa järjestetään Näsin terveyskeskuksen Wilhelmina -yksikössä kerran viikossa. Lisäksi palvelua ostetaan eri puolella Suomea palvelutaloissa asuville porvoolaisille heidän asuinkunnastaan.

Päivätoiminta on maksutonta. Tarvittaessa matkat päivätoimintaan voidaan järjestää vaikeavammaisten kuljetuspalveluina.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.6.2021