suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Päiväkotihoito esiopetusikäisille

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Maalahden kunta
Alue: Maalahti
Palvelun kieli: ruotsi

Esioppilaiden varhaiskasvatusta järjestetään tarpeen mukaan. Varhaiskasvatusmaksu on 60 prosenttia kokopäivämaksusta. Maksu määräytyy prosentuaalisesti perheen koon ja bruttotulojen perusteella. Tuloselvitys tulee jättää kuukauden kuluessa siitä, kun lapsi on aloittanut varhaiskasvatuksessa. Mikäli tuloselvitystä ei ole saatu määräaikaan mennessä, varhaiskasvatusmaksuksi määrätään korkein maksu, kunnes tiedot on jätetty. On myös mahdollista valita vain 10 tai 16 päivää varhaiskasvatusta kuukaudessa.

Jos lapsi, joka esiopetuksen lisäksi osallistuu varhaiskasvatukseen, tarvitsee kokopäivähoitoa koulujen lomien aikaan, peritään korotettua maksua (kokopäivämaksu).


Toimi näin

Hakemus tehdään sähköisesti. Varhaiskasvatushakemus tehdään samalla lomakkeella kuin esiopetukseen ilmoittautuminen (esiopetus ja varhaiskasvatus).


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta päivähoito on maksullista.


Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko haetaan kotiin tai he siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.


Palvelun toteuttaa: 
Maalahden kunta