suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Päiväkotihoito esiopetusikäisille

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Laukaan kunta
Alue: Laukaa
Palvelun kieli: suomi

Kuusivuotiaiden esiopetus on järjestetty Laukaassa yhdessä päivähoidon ja opetustoimen kanssa siten, että päivähoitoa tarvitsevat lapset saavat esiopetusta päiväkodeissa ja muut koulujen erillisissä esiopetuksen ryhmissä. Esiopetusta annetaan neljä tuntia päivässä koulujen toiminta-aikoina.

Laukaassa päivähoitoa tarvitsevat esikoululaiset sijoittuvat päiväkotien esiopetusryhmiin. Opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Kun lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi päivähoitoa, haetaan sitä sähköisellä päivähoitohakemuksella.


Toimi näin

Voit hakea päivähoitopaikkaa esiopetusikäiselle sähköisellä päivähoitohakemuksella tai lomakkeella. Palvelurahaa yksityiseen päiväkotihoitoon voit hakea erillisellä lomakkeella. Löydät tulostettavat lomakkeet sekä sähköisen asiointikanavan ohjeineen varhaiskasvatuksen verkkosivuilta. Lomakkeita saat myös päivähoitotoimistosta sekä päiväkodeista.

Palauta hakemuslomake päivähoitotoimistoon postitse (Laukaan kunta, Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa). Lisätietoja esiopetusikäisten päivähoidosta saat varhaiskasvatuksen verkkosivulta sekä alueiden päivähoidon ohjaajilta.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta päivähoito on maksullista.

Päivähoidosta peritään osapäivähoidon mukainen maksu, joka on 60 % perheelle määritellystä kokopäivähoidon maksusta. Laukaassa yksityistä päivähoitoa tuetaan varhaiskasvatuksen palvelurahalla. Lisätietoja siitä löydät verkkosivulta (www.laukaa.fi/palvelut/yksityinen-paivahoito).


Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko haetaan kotiin tai he siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.


Palvelun toteuttaa: 
Laukaan kunta