suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laitilan kaupunki

Päiväkotihoito esiopetusikäisille

  • Palvelu
  • Laitila
  • Julkinen palvelu

Pähkinäpensaan ja Apilaniityn päiväkotien esiopetukseen sijoitetaan pääsääntöisesti lapset, jotka tarvitsevat myös esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta. Apilaniityn päiväkodin esiopetukseen sijoitetaan ensisijaisesti vuorohoitoa tarvitsevat lapset.

Toimi näin

Esiopetukseen ilmoittaudutaan Wilma -ohjelman kautta. Ilmoittautumisaika on helmikuussa. Muuna aikana voi ilmoittautua täyttämällä lomakkeen, joka löytyy Laitilan kaupungin kotisivuilta tai ottamalla yhteyttä esiopetuksen koordinaattoriin (puh. 044 5856 806)

Varhaiskasvatukseen haetaan erillisellä hakulomakkeella.

Kenelle ja millä ehdoin

Esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen ovat oikeutettuja lapset, joiden molemmat huoltajat ovat töissä tai opiskelevat.

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta päivähoito on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko haetaan kotiin tai he siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaitilan kaupunki
Palvelusta vastaaLaitilan kaupunki
Alue Laitila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laitilan kaupunki
Päivitetty: 15.1.2020