suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiteen kaupunki

Päiväkotihoito esiopetusikäisille

  • Palvelu
  • Kitee
  • Julkinen palvelu

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Opetusta edeltävä aamu ja opetuksen jälkeinen iltapäivä ovat normaalia päiväkotitoimintaa.

Kiteellä voit hakea esiopetukseen osallistuvalle lapsellesi päiväkotihoitoa päätoimisen tai kokoaikaisen työn/opiskelun vuoksi.

Esioppilaan päiväkotihoito järjestetään esiopetuspaikan yhteydessä. Päiväkodit ovat yleensä avoinna klo 7–17 välillä. Lisäksi Päiväkoti Kiepistä voit hakea myös alle kouluikäisen lapsen vuorohoitoa. Kesälahden päiväkodista voit hakea hoitopaikkaa myös iltahoitoa tarvitsevalle alle kouluikäiselle lapsellesi.

Päiväkotien toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Toimi näin

Hae päiväkotihoitoa ensisijaisesti sähköisesti eDaisy-ohjelmassa. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sähköisen hakemuksen tekemiseen, voit myös tulostaa paperisen hakemuksen Kiteen kaupungin kotisivuilta. Paperisia hakemuksia saat myös kaupungin asiointipisteistä. Palauta paperinen hakemus varhaiskasvatuksen palvelusuunnittelijalle. Hakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä lähtien.

Tee jokaisesta päiväkotihoitoon hakevasta lapsesta erillinen hakemus. Tee varhaiskasvatushakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, ilmoittaudut työvoimatoimiston asiakkaaksi, teet työpaikkahakemuksen, valmistelet muuttoa Kiteelle tai olet palaamassa töihin esimerkiksi hoitovapaan jälkeen. Edellä mainitut eivät ole äkillisiä hoidontarpeita vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Voit aina peruuttaa hakemuksen, mikäli lapsesi ei tarvitsekaan hoitopaikkaa.

Jos lapsellasi on jo kunnallinen hoitopaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen hoitopaikkaan, uutta varhaiskasvatushakemusta ei tarvitse täyttää. Tässä tapauksessa ota yhteys varhaiskasvatuksen palvelusuunnittelijaan.

Kun lapsellesi järjestyy varhaiskasvatushoitopaikka, saat siitä päätöksen eDaisyyn. Päätöksen saatuasi toimita tuloselvitystiedot sähköisesti varhaiskasvatusmaksun määrittämistä varten päätöksessä ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä määräaikaan mennessä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Varhaiskasvatuksessa on käytössä tuntiperusteinen laskutus. Arvioi laskutusta varten lapsesi hoitopäivien yhteenlaskettu tuntimäärä kuukaudessa jo hakemusta tehdessäsi.

Kenelle ja millä ehdoin

Päivähoitoa tai leikkitoimintaa voit hakea lapsellesi, mikäli molemmat vanhemmat ovat päätoimisesti tai kokoaikaisesti työssä tai opiskelemassa.

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta päivähoito on maksullista.

Esioppilaan päivähoito on maksullista. Maksu määräytyy varattujen tuntien, perheen koon ja tulojen mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko haetaan kotiin tai he siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiteen kaupunki
Palvelusta vastaaKiteen kaupunki
Alue Kitee
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiteen kaupunki
Päivitetty: 13.1.2021