suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Inarin kunta

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille päiväkodissa

  • Palvelu
  • Inari
  • Julkinen palvelu

"Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä (19 tuntia viikossa). Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko haetaan kotiin, he voivat osallistua koulun iltapäivätoimintaan tai lapselle voidaan hakea vuorohoitopaikkaa päiväkodista iltapäiväksi.

Lapsen huoltaja o ...

Toimi näin

Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen jälkeen päivähoitoa iltapäivisin, vanhempien tulee hakea päiväkotipaikkaa (vuorohoitoa) lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista. Äkillisissä tilanteissa päivähoitopaikkaa on haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen päivähoidon aloittamista.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Inarin kunta

Palvelusta vastaa

Inarin kunta
Tekstistä vastaa: Inarin kunta
Päivitetty: 5.7.2023