suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Inarin kunta

Päiväkotihoito esiopetusikäisille

  • Palvelu
  • Inari
  • Julkinen palvelu
Alue Inari
Palvelun kieli suomi

"Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä (19 tuntia viikossa). Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko haetaan kotiin, he voivat osallitua koulun iltapäivätoimintaan tai lapselle voidaan hakea vuorohoitopaikkaa päiväkodista iltapäiväksi.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena."


Toimi näin

Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen jälkeen päivähoitoa iltapäivisin, vanhempien tulee hakea päiväkotipaikkaa (vuorohoitoa) lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista. Äkillisissä tilanteissa päivähoitopaikkaa on haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen päivähoidon aloittamista.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta päivähoito on maksullista.

Esiopetus on maksutonta, mutta päivähoito ja koulun iltapäivätoiminta on maksullista.

Esiopetuksen jälkeiseen iltapäivähoidon (vuorohoito) maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopaikkapäätöksen mukainen hoitoaika.


Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko haetaan kotiin tai he siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.


Palvelun toteuttaa: 
Inarin kunta