suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Honkajoen kunta

Päiväkotihoito esiopetusikäisille

  • Palvelu
  • Honkajoki
  • Julkinen palvelu

Esiopetukseen osallistuvalla lapsella on oikeus saada päiväkotihoitoa ennen ja jälkeen esiopetuksen. Hoitopaikkaa hakevat ne esikouluun tulevat, jotka tarvitsevat esikouluajan ulkopuolella varhaiskasvatusta. Esikoululaisten päivähoito toteutuu Puukoululla.

Toimi näin

Päiväkotihoidon yleinen hakuaika ympäri vuoden on neljä (4) kuukautta ennen hoidon alkamisesta. Mikäli hoitopaikan tarve johtuu työllistymisestä tai opiskelusta, on paikkaa haettava kirjallisesti niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Päivähoitopaikkaa haetaan kirjallisella hakemuksella. Hakemuksia saa kunnan infopisteestä, Hongon päiväkodilta sekä Honkajoen kunnan kotisivuilta.

1. Täytä tulostettava lomake tai

2. sähköinen lomake

3. ja toimita lomake varhaiskasvatusjohtajalle.

Hakemukset palautetaan kunnantalolle tai suoraan Hongon päiväkotiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta päivähoito on maksullista.

Päivähoitomaksu määräytyy perheen tulojen mukaan. Maksu määritellään vuosittain elokuussa. Lasten päivähoidon maksuissa noudatetaan valtakunnallisia taksoja.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko haetaan kotiin tai he siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki

Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista annetun lain 5 ja 8 §:n muuttamisesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaHonkajoen kunta
Palvelun toteuttaaHonkajoen kunta
Alue Honkajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Honkajoen kunta
Päivitetty: 24.7.2019