suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten valvonta

  • Lupa tai muu velvoite
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Julkisten tilojen, kuten päiväkotien, koulujen, oppilaitosten ja muiden vastaavien oleskelutilojen, terveydellisten olojen valvonta kuuluu ympäristökeskuksen tehtäviin.

Terveyshaittojen selvittämiseen liittyviä tarkastuksia tehdään käyttäjien ja asiakkaiden pyynnöstä sekä suunnitelmallisena valvontana.

Epäiltäessä terveyshaittaa tulee aina ensin ottaa yhteyttä koulun rehtoriin, päiväkodin johtajaan, kiinteistön omistajaan tai ylläpidosta vastaavaan tahoon (yleensä isännöitsijä).

Mikäli asianosaisten kanssa syntyy erimielisyyttä haitan olemassaolosta tai korjaustarpeesta, voi ympäristökeskus kunnan terveydensuojeluviranomaisena ottaa asian käsittelyyn ja tarkastaa tilat.

Toimi näin

Ilmoita terveyshaittaepäilystä ensisijaisesti kyseisten tilojen omistajalle tai haltijalle. Asuntojen osalta voit ilmoittaa terveyshaittaepäilystä myös taloyhtiölle tai isännöitsijälle.

Jos tilojen omistaja tai haltija ei ota ilmoitustasi huomioon tai olette eri mieltä tarvittavista toimenpiteistä, voit tehdä ilmoituksen kunnan terveydensuojeluviranomaiselle.

Päiväkotien ja koulujen valvonta - Ympäristöterveydenhuollon sähköposti: ymparistoterveys@vantaa.fi

ymparistoterveys@vantaa.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, koskevat elinkeinonharjoittaajaa samat velvoitteet kuin Suomeenkin sijoittautunutta elinkeinonharjoittajaa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyshaittaepäily voi koskea esimerkiksi sisäilmaa, puhtautta, lämpötilaa, kosteutta, valoa ja melua asunnoissa tai muissa tiloissa. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi koulut, päiväkodit, palvelutalot, uimahallit, kuntosalit ja kauneushoitolat.

Terveyshaittaepäilystä on aina ilmoitettava ensisijaisesti tilojen omistajalle tai haltijalle. Jos tilojen omistaja tai haltija ei ota ilmoitusta huomioon tai olette eri mieltä tarvittavista toimenpiteistä, ilmoitus tulee tehdä tilojen sijaintikunnan terveydensuojeluviranomaiselle.

Ilmoituksen terveyshaittaepäilystä voi tehdä kuka tahansa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 16.10.2021