suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lumijoen kunta

Päivä- ja työtoiminta

  • Palvelu
  • Lumijoki
  • Julkinen palvelu

Päivä- ja työtoiminta ylläpitää ja edistää toimintakykyä ja osallistumista. Kunnan järjestämä työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla vamman, sairauden, kuntoutumistarpeen tai muun syyn takia ei ole edellytyksiä osallistua tavanomaiseen työhön. Työtoiminnan osallistujat eivät ole työsuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoimintaa voidaan järjestää toimintakeskuksissa tai tavallisilla työpaikoilla niin sanottuna avotyötoimintana.

Työtoiminta on kokonaiskuntoutusta, jossa jokainen osallistuja tekee voimiensa ja kykyjensä mukaista työtä. Työtoiminnasta tehdään suunnitelma, jonka toteutumista arvioidaan säännöllisesti.

Työtoiminta on osa-aikaista, ja siihen voi osallistua pitkäaikaisesti. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Osallistuja saa työpäivän aikana aterian, ja hänen matkakulunsa työpaikalle maksetaan.

Lumijoella järjestetään kehitysvammaisille päivä- ja työtoimintaa.

Toimi näin

Yhteydenotto kehitysvammaisten avohuollon ohjaajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelua järjestetään erityishuoltolain nojalla kehitysvammaisille. Vammaisten työtoimintaa järjestetään sosiaalihuoltolain nojalla ja päivätoimintaa vammaispalvelulain nojalla.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLumijoen kunta
Palvelusta vastaaLumijoen kunta
Alue Lumijoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lumijoen kunta
Päivitetty: 29.10.2021