suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Painotettu opetus

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Vantaalla voi opiskella painotetusti musiikkiluokalla sekä englanninkielisessä opetuksessa. Musiikkiluokkia on kaikilla kolmella oppilaaksiottoalueella. Musiikkiluokkaopetus antaa laajan oppimäärän mukaista musiikin perusopetusta ja sille rakentuvaa musiikkiopistotason opetusta sekä varhaisiän musiikkikasvatusta. Musiikkiluokkaopetusta järjestetään vuosiluokilla 3–9. Englannin kielellä annettavaa opetusta järjestetään kahdessa suomenkielisessä alakoulussa sekä englanninkielisessä Vantaan kansainvälisessä koulussa. Suomenkielisiin kouluihin haetaan kielellisen valmiuden kokeen kautta ja kansainväliseen kouluun kielikokeen kautta. Kaikki englanninkielisessä opetuksessa olleet hakevat oppilaat hakevat yläkoulun luokille kielikokeen kautta.

Toimi näin

Painotettuun opiskeluun haetaan pääsykokeilla ja soveltuvuustestein.

Kenelle ja millä ehdoin

Soveltuvuuskokeen läpäiseminen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Oppivelvolliset voivat hakeutua painotettuun opetukseen. Paikallinen opetuksen tarjonta riippuu siitä, miten peruskoulut ovat kunnan tai muun opetuksen järjestäjän päätösten mukaan painottaneet opetuksessaan tiettyjä oppiaineita. Painotettu opetus voi olla esimerkiksi kieliä, luonnontieteitä, musiikkia, kuvataiteita tai liikuntaa.

Painotettuun opetukseen voi hakeutua niin, että se alkaa perusopetuksen 3. tai 7. luokalla. Painotetut kieliopinnot voidaan aloittaa jo ensimmäisellä luokalla. Painotettu opetus pidentää kouluviikkoa 1–2 tuntia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 22.10.2021