suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Painotettu opetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Vantaan kaupunki
Alue: Vantaa
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Vantaalla voi opiskella painotetusti musiikkiluokalla sekä englanninkielisessä opetuksessa. Musiikkiluokkia on kaikilla kolmella oppilaaksiottoalueella, englannin kielellä annettavaa opetusta järjestetään kahdessa suomenkielisessä alakoulussa sekä englanninkielisessä Vantaan kansainvälisessä koulussa. Suomenkielisiin kouluihin haetaan kielellisen valmiuden kokeen kautta ja kansainväliseen kouluun kielikokeen kautta. Kaikki englanninkielisessä opetuksessa olleet hakevat oppilaat hakevat yläkoulun luokille kielikokeen kautta.


Toimi näin

Painotettuun opiskeluun haetaan pääsykokeilla ja soveltuvuustestein.


Kenelle ja millä ehdoin

Soveltuvuuskokeen läpäiseminen.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Oppivelvolliset voivat hakeutua painotettuun opetukseen. Paikallinen opetuksen tarjonta riippuu siitä, miten peruskoulut ovat kunnan tai muun opetuksen järjestäjän päätösten mukaan painottaneet opetuksessaan tiettyjä oppiaineita. Painotettu opetus voi olla esimerkiksi kieliä, luonnontieteitä, musiikkia, kuvataiteita tai liikuntaa.

Painotettuun opetukseen voi hakeutua niin, että se alkaa perusopetuksen 3. tai 7. luokalla. Painotetut kieliopinnot voidaan aloittaa jo ensimmäisellä luokalla. Painotettu opetus pidentää kouluviikkoa 1-2 tuntia.


Palvelun toteuttaa: 
Vantaan kaupunki