suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Selänne

Painonhallinta

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lihavuuden ehkäisyn ja hoidon tavoitteena on estää lihavuuden paheneminen, auttaa potilasta painonhallinnassa, ehkäistä ja hoitaa lihavuuden aiheuttamia sairauksia sekä parantaa työ- ja toimintakykyä ja elämänlaatua.

Yksilöohjaus

Yksilöohjauksessa elintapahoidon sisältö suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan kanssa. Yksilöohjaus tapahtuu diabetes- tai sydänhoitajan vastaanotolla.

Ryhmäohjaus

Verkkopuntari® on ohjelma painonhallinnan ja elintapamuutoksen tueksi. Verkkopuntari® on verkkopohjainen ryhmävalmennus, joka ei ole aikaan eikä paikkaan sidottua. Ryhmävalmennus sisältää kasvokkain tapahtuvat ryhmätapaamiset sekä mahdollisuuden henkilökohtaiseen ohjaukseen verkossa.

Ryhmä kokoontuu alussa, viiden viikon, 12 viikon sekä vuoden kohdalla aloituksesta. Ohjattu vaihe kestää 12 viikkoa, jolloin on mahdollisuus saada ohjaajalta henkilökohtaista ohjausta verkossa. Tämän jälkeen alkavassa ylläpitovaiheessa on edelleen käytettävissä sekä ryhmän tarjoama tuki, että verkkomateriaali kokonaisen vuoden ajan. Ryhmätapaaminen on vielä valmennuksen päättyessä.

Viikoittain vaihtuvat teemat sisältävät tutkittua tietoa ravitsemuksesta, liikunnasta, stressinhallinnasta ja palautumisesta.

Uudet ryhmät alkavat pääsääntöisesti alkuvuodesta. Ryhmään hakeutuvan painoindeksi (BMI) tulee olla vähintään 30. Aloitusajankohta ilmoitetaan lehdessä sekä Selänteen verkkosivuilla. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Selänne
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Selänne
Alue Haapajärvi, Kärsämäki, Pyhäjärvi, Reisjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Selänne
Päivitetty: 11.6.2021