suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maanmittauslaitos

Paikkatietoaineistot

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Maanmittauslaitos kerää maastotietoja – karttoja, ilmakuvia ja laserkeilausaineistoja – koko Suomen alueelta. Aineistot sisältävät muun muassa kiinteistörajat ja rajapyykit, paikannimet, tiet, rakennukset, vedet, pellot, maaston kuviot ja korkeussuhteet sekä hallintorajat. Tiestöä ja nimistöä päivitetään jatkuvasti, rakennuksia ja hallintorajoja vuosittain sekä muita elementtejä noin 5 - 10 vuoden ...

Toimi näin

Karttapaikka-palvelun Lataa paikkatietoaineistoja -osiossa voit ladata maastotietoja tiedostopaketteina. Voit valita, mitä tietoja haluat, missä formaatissa ja miltä alueelta. Palvelu on maksuton.

Jos haluat aineiston kovalevyllä tai tai muulla muistivälineellä tai jos tarvitset suuria aineistoja, kuten esimerkiksi ilmakuvia laajalta alueelta on sinun tehtävä meille tilaus. Vaikka itse aineisto on maksutonta, peritään tilauksesta aineiston käsittely- ja toimituskulut.

Kenelle ja millä ehdoin

Avoin tietoaineisto, jonka tekijä on Maanmittauslaitos, on lisensoitu Creative Commons 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Mainitse lisenssinantajan nimi, aineiston nimi ja ajankohta, jolloin Maanmittauslaitos on luovuttanut aineiston (esimerkiksi: sisältää Maanmittauslaitoksen Maastotietokannan 06/2014 aineistoa).

Palvelun toteuttaa

Maanmittauslaitos

Palvelusta vastaa

Maanmittauslaitos
Tekstistä vastaa: Maanmittauslaitos
Päivitetty: 10.7.2023