suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maanmittauslaitos

Paikkatietoaineistot

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Maanmittauslaitos kerää maastotietoja – karttoja, ilmakuvia ja laserkeilausaineistoja – koko Suomen alueelta. Aineistot sisältävät muun muassa kiinteistörajat ja rajapyykit, paikannimet, tiet, rakennukset, vedet, pellot, maaston kuviot ja korkeussuhteet sekä hallintorajat. Tiestöä ja nimistöä päivitetään jatkuvasti, rakennuksia ja hallintorajoja vuosittain sekä muita elementtejä noin 5 - 10 vuoden välein.

Saat aineistoa teemoittain sekä kaikki maastotiedot sisältävinä tuotteina. Tuotekuvauksissa kerrotaan tarkemmin eri maastotietotuotteista. Aineistoja on saatavissa sekä vektori- että rasteriaineistoina ja eri formaateissa.

Maastotiedot ovat avointa dataa. Aineistoja saat kopioida, levittää ja julkaista vapaasti. Saat muokata ja hyödyntää niitä kaupallisesti sekä käyttää niitä osana sovellusta tai palvelua. Aineistot on vapaasti ladattavissa Avoimien aineistojen tiedostopalvelusta. Useimmat aineistot on ladattavissa karttalehdittäin.

Voit tuoda maastotietoja omaan tietojärjestelmään rajapintapalveluiden kautta. Rajapintapalveluiden käyttöä varten tarvitset sovelluksen, joka pystyy tekemään tietohaut Maanmittauslaitoksen palvelimelle. Rajapintapalvelujen käytöstä tehdään sopimus. Palveluja on mahdollista koekäyttää ennen sopimuksen tekoa. Rajapintapalveluiden käytöstä peritään ylläpitokustannukset. Palvelun kautta haettava aineisto on maksutonta.

Toimi näin

Aineistot voi ladata Avoimien aineistojen tiedostopalvelussa. Jos haluat aineiston kovalevyllä tai tai muulla muistivälineellä tai jos tarvitset suuria aineistoja, kuten esimerkiksi ilmakuvia laajalta alueelta on sinun tehtävä meille tilaus. Vaikka itse aineisto on maksutonta, peritään tilauksesta aineiston käsittely- ja toimituskulut.

Vanhoja ilmakuvia ei ole vielä ladattavissa Avoimien aineistojen tiedostopalvelun kautta joten niitä toimitetaan vain tilauksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Avoin tietoaineisto, jonka tekijä on Maanmittauslaitos, on lisensoitu Creative Commons 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Mainitse lisenssinantajan nimi, aineiston nimi ja ajankohta, jolloin Maanmittauslaitos on luovuttanut aineiston (esimerkiksi: sisältää Maanmittauslaitoksen Maastotietokannan 06/2014 aineistoa).

Palvelu on maksuton.

Asiakkaan pyynnöstä tehdystä aineistotoimituksesta peritään käsittely- ja toimituskulut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMaanmittauslaitos
Palvelusta vastaaMaanmittauslaitos
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Maanmittauslaitos
Päivitetty: 29.10.2020