suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Päihtyneiden päivätoimintakeskus

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Päivätoimintakeskus Huoltsu on matalan kynnyksen paikka päihteiden ongelmakäyttäjille. Huoltsuun voi tulla päihtyneenä, mutta päihteiden käyttö sisätiloissa on kiellettyä. Päivätoimintakeskuksessa voi ruokailla, juoda kahvia, peseytyä, pestä pyykkiä, levätä ja saada terveyteen liittyvää apua ja neuvontaa sekä ohjausta sosiaalipalveluihin.

Aamupala ja päivällinen ovat ilmaisia, lounas maksaa euron. Huoltsussa on myös virike- ja ryhmätoimintaa.

Toimi näin

Voit tulla paikan päälle aukioloaikoina.

Kenelle ja millä ehdoin

Voi tulla päihtyneenä, mutta sisätiloissa ei saa käyttää päihteitä.

Palvelu on maksuton.

Toimintaan osallistuminen on maksutonta. Ateriapalveluista voidaan periä maksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Päiväkeskus eli toimintakeskus on matalan kynnyksen ja avoimuuden periaatteella toimiva paikka, jossa päihdeongelmainen tai kuntoutuja voi saada apua arjesta selviytymiseen ja tukea elämänhallintaan. Tarjolla on keskusteluseuraa, ryhmätoimintaa ja virkistystä, kuten retkiä ja harrastusmahdollisuuksia. Päiväkeskuksessa voi olla myös mahdollisuus käydä suihkussa ja pestä vaatteita.

Päiväkeskuksessa voi opetella päihteetöntä yhdessäoloa ja elämäntapaa. Päiväkeskus voi lisätä osallisuutta, edistää kuntoutumista ja auttaa kiinnittymään takaisin yhteiskuntaan.

Päiväkeskus voi olla päihteetön tai se voi sallia päihtyneenä olemisen. Päiväkeskuksella on kiinteät tilat ja säännölliset aukioloajat. Päiväkeskuksissa toimivat ammattilaiset ohjaavat tarvittaessa muiden sosiaalipalvelujen käyttöön.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 30.9.2020