suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rautalammin kunta

Päihteiden käyttäjien päiväkeskuspalvelut

  • Palvelu
  • Rautalampi
  • Julkinen palvelu

Rautalammin kunnan työkeskus tuottaa päivätoimintaa erityisryhmille sisältäen myös päihdekuntoutujat. Päivätoiminta on päiväkeskustoiminnan tyyppistä palvelua ja joka pohjautuu sosiaalihuoltolakiin. Päivätoiminnassa asiakas osallistuu työkeskuksen erilaisiin tehtäviin, ulkoiluun jne. Lisäksi asiakas saa lämpimän aterian.

Toimi näin

Ota yhteyttä kunnan sosiaalityöntekijöihin, joilta saat lisätietoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakkaan palvelutarpeen arvioinnin perusteella sosiaalityöntekijä päättää myönnetäänkö palvelua.

Palvelu on maksuton.

Toimintaan osallistuminen on maksutonta. Ateriapalveluista voidaan periä maksu.

Aterian asiakas maksaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Päiväkeskus eli toimintakeskus on matalan kynnyksen ja avoimuuden periaatteella toimiva paikka, jossa päihdeongelmainen tai kuntoutuja voi saada apua arjesta selviytymiseen ja tukea elämänhallintaan. Tarjolla on keskusteluseuraa, ryhmätoimintaa ja virkistystä, kuten retkiä ja harrastusmahdollisuuksia. Päiväkeskuksessa voi olla myös mahdollisuus käydä suihkussa ja pestä vaatteita.

Päiväkeskuksessa voi opetella päihteetöntä yhdessäoloa ja elämäntapaa. Päiväkeskus voi lisätä osallisuutta, edistää kuntoutumista ja auttaa kiinnittymään takaisin yhteiskuntaan.

Päiväkeskus voi olla päihteetön tai se voi sallia päihtyneenä olemisen. Päiväkeskuksella on kiinteät tilat ja säännölliset aukioloajat. Päiväkeskuksissa toimivat ammattilaiset ohjaavat tarvittaessa muiden sosiaalipalvelujen käyttöön.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRautalammin kunta
Palvelusta vastaaRautalammin kunta
Alue Rautalampi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rautalammin kunta
Päivitetty: 31.5.2021