suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Päihdepolikliiniset palvelut

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Päihdepolikliiniset palvelut sisältää neuvoa ja tukea päihteidenkäytön lopettamiseen tai hallintaan. Palvelut on suunnattu täysi-ikäisille vantaalaisille asuinpaikasta ja käytetystä päihteestä riippumatta. Myös läheiset voivat saada tukea päihdepoliklinikalta.

Avohoito ja -kuntoutus perustuu asiakkaan kanssa yhdessä laadittuun suunnitelmaan. Suunnitelma voi sisältää yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmätapaamisia.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu täysi-ikäisille vantaalaisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdekierteen katkaisun jälkeen potilas voi tarvita avomuotoista tai ympärivuorokautista päihdekuntoutusta. Kuntoutuksen tarkoitus on tukea potilaan päihteettömyyttä ja elämänhallintaa ja edistää hänen toimintakykyään. Kuntoutus voi olla lääkinnällistä ja sosiaalista kuntoutusta. Tarvittaessa potilas voi saada päihdekuntoutuksena myös ammatillista kuntoutusta.

Päihdekuntoutusta järjestävät eri palveluntuottajat. Kuntoutukseen osallistuva voi olla oikeutettu Kelan maksamaan kuntoutusrahaan, jos hän on 16–67-vuotias ja jos kuntoutus voi edistää hänen työhönpaluutaan tai työhön pääsyään.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 21.10.2021