suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Inkoon kunta

Päihdepalvelut

  • Palvelu
  • Inkoo
  • Julkinen palvelu

Alue

Inkoo
Palvelun kielet ruotsi, suomi

Jos tarvitset apua päihteiden käytön vähentämiseksi tai lopettamiseksi, ota yhteys Inkoon kunnan sosiaalityöntekijään tai terveyskeskukseen keskustellaksesi sopivista tukimuodoista.

Inkoo käyttää Raaseporin vieroitus- ja a-klinikkapalveluja. Inkoolaiset tarvitsevat vieroitushoitoon lääkärin lähetteen. Psykososiaalista kuntousta varten tarvitaan maksusitoumussopimus asiakkaan kotikunnalta. Hoito on vapaaehtoista. (www.raasepori.fi/paihdehoito)


Tausta ja lainsäädäntö

Päihdekierteen katkaisun jälkeen potilas voi päästä päihdekuntoutukseen. Kuntoutuksen tarkoitus on auttaa potilas pysyvästi eroon päihteistä, tukea hänen elämänhallintaansa ja edistää hänen toimintakykyään. Kuntoutus voi olla lääkinnällistä ja sosiaalista kuntoutusta, ja se voi tapahtua laitoksessa tai avokuntoutuksena. Tarvittaessa potilas voi saada päihdekuntoutuksena myös ammatillista kuntoutusta.

Päihdekuntoutusta järjestävät eri palveluntuottajat. Kuntoutukseen osallistuva voi olla oikeutettu Kelan maksamaan kuntoutusrahaan, jos hän on 16-67-vuotias ja jos kuntoutus voi edistää hänen työhönpaluutaan tai työhön pääsyä.


Palvelun toteuttaa: Inkoon kunta (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Raasepori (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)