suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Päihdeongelmaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Kysy neuvoa alueesi päihdetyöntekijältä, jos olet huolissasi omasta tai ystävän, perheenjäsenen tai muun tuttavan päihteidenkäytöstä tai rahapelaamisesta. Voit myös kysyä päihdehoitoon hakeutumisesta tai muusta päihteisiin tai rahapelaamiseen liittyvästä asiasta.

Toimi näin

Kysy ohjeita ja neuvoja Oulun Omahoitopalvelulla työntekijältä. Päihdepäivystyksen työntekijä vastaa kysymyksiisi ja saat neuvoja ja ohjeita päihteisiin ja rahapeliongelmiin liittyvissä asioissa. Voit käydä juttelemassa myös ilman ajanvarausta Rajakylän hyvinvointipisteellä.

Jos olet alle 30-vuotias, voit asioida Byströmin Ohjaamossa. Jos olet asunnoton, voit tavata arkisin Kenttätien palvelukeskuksen, Huilin, päihdetyöntekijää. Jos olet suonensisäisen huumeen käyttäjä, voit asioida Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen Vinkissä.

Kenelle ja millä ehdoin

Tule paikalle asiointikunnossa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdeongelmaisille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa päihdevieroitukseen ja -kuntoutukseen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien päihdepalveluita tuottavien tahojen pariin.

Päihdeongelmaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 25.3.2020