suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Päihdeongelmaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Päihdeyksikön sosiaalityöntekijä ohjaa ja neuvoo sinua päihteidenkäytön tai peliriippuvuuden haittojen vähentämisessä ja antaa tietoa erilaisista hoidollisista vaihtoehdoista. Yksilökohtaiseen palveluohjaukseen sisältyy kokonaisvaltainen hoidon- ja tuentarpeen arviointi sekä tarvittavien palveluiden yhteensovittaminen.

Jos runsas päihteidenkäyttö aiheuttaa sinulle tai läheisellesi sosiaalisen toimintakyvyn ja perussairauksien hoitotatasapainon heikentymistä, sairaala- ja laitoshoidon tarvetta tai itsenäisen asumisen vaarantumista, voit ottaa yhteyden päihdeyksikköön.

Äkillisissä päihteidenkäytöstä johtuvissa kriisitilanteissa, jotka aiheuttavat sinulle ahdistuneisuutta, masentuneisuutta tai unihäiriöitä, voit ottaa yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluiden ohjaus- ja neuvontapalveluun.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluohjausta saat, jos oma tai läheisesi päihteiden käyttö tai peliriippuvuus aiheuttaa haittaa normaaliin arkielämään.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdeongelmaisille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa päihdevieroitukseen ja -kuntoutukseen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien päihdepalveluita tuottavien tahojen pariin.

Päihdeongelmaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 30.10.2019