suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Päihdeongelmaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Naantalin päihdetyön sosiaaliohjaaja kartoittaa yhdessä asiakkaan kanssa hänen tilannettaan ja tuen tarvetta, sekä antaa ohjausta, neuvontaa ja psykososiaalista tukea. Tavoitteena on vähentää ja poistaa tekijöitä, jotka vaarantavat asiakkaan hyvinvointia ja turvallisuutta, sekä tukea päihteettömyyttä.

Jotta apu saavuttaisi asiakkaan mahdollisimman hyvin, hoidon ja kuntoutuksen tarpeen arviointi ja -suunnitelma tehdään tarvittaessa sosiaali- ja terveystoimen yhteistyönä. Palvelut järjestetään ensisijaisesti avohuollossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdeongelmaisille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa päihdevieroitukseen ja -kuntoutukseen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien päihdepalveluita tuottavien tahojen pariin.

Päihdeongelmaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 7.10.2020