suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kemijärven kaupunki

Päihdeongelmaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ehkäisevän päihdetyön tarkoituksena on vähentää alkoholin, huumeiden, tupakan ja lääkeaineiden väärinkäytön haittoja ja samalla kohentaa asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta. Ehkäisevää päihdetyötä on myös esimerkiksi rahapeliriippuvuutta ja muita elämää vaikeuttavia riippuvuuksia koskeva neuvonta.

Kunnalla on velvoite järjestää työ alueellaan. Ehkäisevää päihdetyötä tehdään yhteistyössä kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden, sivistys-, ja nuorisotoimen sekä TE-toimiston kanssa. Kunta tekee myös ehkäisevää päihdetyötä yhteistoiminnassa yhdistysten, yritysten, poliisin ja muiden valtion viranomaisten kanssa.

Ehkäisevässä päihdetyössä tulee kiinnittää huomiota myös muille kuin päihteiden käyttäjille aiheutuviin haittoihin.

Toimi näin

Päivystävä sairaanhoitaja on tavoitettavissa joka arkipäivä puhelimitse klo 8-15 ja tavattavissa klo 12-13.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdeongelmaisille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa päihdevieroitukseen ja -kuntoutukseen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien päihdepalveluita tuottavien tahojen pariin.

Päihdeongelmaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKemijärven kaupunki
Palvelusta vastaaKemijärven kaupunki
Alue Kemijärvi, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kemijärven kaupunki
Päivitetty: 27.8.2021