suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Päihdeongelmaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaali- ja terveyskeskuksen päihdehoidon avopalveluja ovat ohjaus ja neuvonta, avokatkaisuhoito ja ohjaus jatkokuntoutukseen/hoitoon, rattijuopumukseen syyllistyneiden ohjaus ja ajokorttitodistukset seurannan jälkeen sekä korvaushoito.

Sosiaalityöntekijät ohjaavat päihdeongelmien hoitamisessa sekä antavat tietoa päihdehuollon erityispalveluista ja kuntoutuksesta sekä tekevät tarvittaessa yhteistyötä asiakkaan asioissa muiden hoitavien tahojen kanssa. Myös läheiset ja omaiset voivat olla mukana neuvotteluissa ja tapaamisissa.

Mielenterveys- ja päihdepalveluyksikkö PILKE toteuttaa aikuisten päihderiippuvuudesta kärsivien hoidon tarpeen arviointia ja ohjausta.

Palveluissa asiakkaina olevien palveluohjauksesta vastaa mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasohjaus yhteistyössä olemassa olevan verkoston kanssa.

Toimi näin

Palveluohjausta voi tapahtua monissa eri sosiaali- ja terveyspalveluissa. Omalääkärin tai sairaanhoitajan ohjaus, neuvonta ja hoito tapahtuvat vastaanottokäynneillä terveyskeskuksessa. Ohjausta saadaksesi ota yhteyttä OmaAsemasi ajanvaraukseen. Aikuissosiaalityö omalta osaltaan ohjaa asiakkaita muiden palveluiden ääreen.

PILKE-yksikköön asiakas voi ottaa yhteyttä itse, tai palvelujen ääreen voidaan ohjata muista palveluista.

Asiakasohjaukseen voi olla yhteydessä verkostoyhteistyöhön ja mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden hoidon tarpeen suunnitteluun sekä koordinointiin liittyvissä asioissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen perusterveydenhuollon asiakkaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdeongelmaisille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa päihdevieroitukseen ja -kuntoutukseen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien päihdepalveluita tuottavien tahojen pariin.

Päihdeongelmaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 2.6.2020