suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Päihdeongelmaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Euran kunta tarjoaa päihdeongelmaisille ja heidän läheisilleen neuvontaa päihdevieroitukseen ja -kuntoutukseen liittyvissä asioissa. Psykiatriset sairaanhoitajat ja sosiaalityöntekijä kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudut ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat myös muiden kuin kunnan tuottamien päihdepalveluiden pariin. Päihdeongelmaiset ja heidän läheisensä voivat saada palveluohjausta esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla Euran sote-keskuksessa.

Päihdetyössä on tarkoitus auttaa sinua vähentämään ja ennaltaehkäisemään päihteiden käyttöä sekä siihen liittyviä sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Tarkoituksena on myös edistää sinun sekä läheistesi toimintakykyä ja turvallisuutta. Sosiaalihuollon työntekijöiltä saat opastusta ja neuvoja.

Päihdepalveluista avohuolto on ensisijainen apu. Siinä palvelut voivat olla sosiaalista tukea, katkaisuhoitoa, ryhmäterapiaa, perheterapiaa ja kuntoutusta. Myös toimeentuloon ja asumiseen liittyviä asioita selvitetään. Avohuollon palveluihin voit hakeutua ilman erillistä lähetettä.

Katkaisuhoidossa keskeytetään päihteiden käyttö sekä hoidetaan vieroitusoireita ja muita päihteiden aiheuttamia haittoja. Lyhytaikainen ympärivuorokautinen laitoshoito kestää tavallisesti muutamasta päivästä enintään kahteen viikkoon.

Mikäli avohuollon palvelut eivät riitä tai ole tarkoituksenmukaisia, niin silloin tarpeellista on laitoskuntoutus, jonka kesto harkitaan asiakaskohtaisesti, alkuun se on neljä viikkoa. Lääkäri tai sosiaalityöntekijä kartoittaa laitoskuntoutuksen tarpeesi. Pitkäkestoista laitoshoitoa toteutetaan eri toimipaikoissa, joista tilanteesi arvion perusteella valitaan asianmukaisin paikka.

Tahdosta riippumaton päihdetyö tapahtuu lääkärin lähetteellä Harjavallan sairaalassa.

Hoitoa ja kuntoutusta tukevia palveluita ovat tuki- ja asumispalvelut; tuettu asuminen, päivätoiminta ja kuntouttava työtoiminta. Hoito ja kuntoutus perustuvat vapaaehtoisuuteen ja ne toimivat luottamuksellisesti.

Toimi näin

Ota yhteyttä työikäisten sosiaalipalveluiden sosiaalityöntekijään puhelinaikoina ma-pe klo 11.00-12.00.

Sosiaalityöntekijän vastaanotto sijaitsee Euran sote-keskuksessa heti pääsisäänkäynnin edessä.

Tai ota yhteyttä Mielenterveys- ja päihdepoliklinikan psykiatrisiin sairaanhoitajiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta, Euran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 25.3.2020