suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Päihdeongelmaisten palveluohjaus

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Essoten alueella päihdeavohoitopalveluja tarjoavat Mikkelin A-Klinikka ja kuntien mielenterveys- ja päihdevastaanotot. Alkoholivieroitukseen hakeudutaan Mikkelin hyvinvointikampuksella toimivan monitoimipäivystyksen, A-Klinikan päivystyksen tai kuntien hyvinvointiasemien päivystysten kautta. Huumevieroitushoitoon tai päihdekuntoutukseen hakeudutaan mielenterveys- ja päihdepalvelujen sosiaalityön kautta. A-Klinikan palvelut siirtyvät Essoten omaksi toiminnaksi 1.1.2018 alkaen, jolloin palvelut A-Klinikan palvelut tuottaa Essoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen riippuvuusvastaanotto.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdeongelmaisille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa päihdevieroitukseen ja -kuntoutukseen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien päihdepalveluita tuottavien tahojen pariin.

Päihdeongelmaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 22.10.2020