suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Riihimäen kaupunki

Päihdekuntoutus

  • Palvelu
  • Riihimäki
  • Julkinen palvelu

Riihimäellä päihdekuntoutusta järjestetään moniammatillisesti, jolloin mukana ovat sekä terveydenhuolto että aikuissosiaalityö. Palveluihin voi hakeutua sekä Riihimäen Terveyskeskuksen mielenterveys- ja päihdeyksikön että aikuissosiaalityön kautta. Palvelutarpeen arviointi ja palveluohjaus tapahtuu Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Riihimäen seudun terveyskeskus ky ja Riihimäen aikuissosiaalityön yhteisen KETTERÄ tiimin kautta. Lisätietoja saa aikuisten sosiaalisen hyvinvoinnin palveluohjauksen kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdekierteen katkaisun jälkeen potilas voi tarvita avomuotoista tai ympärivuorokautista päihdekuntoutusta. Kuntoutuksen tarkoitus on tukea potilaan päihteettömyyttä ja elämänhallintaa ja edistää hänen toimintakykyään. Kuntoutus voi olla lääkinnällistä ja sosiaalista kuntoutusta. Tarvittaessa potilas voi saada päihdekuntoutuksena myös ammatillista kuntoutusta.

Päihdekuntoutusta järjestävät eri palveluntuottajat. Kuntoutukseen osallistuva voi olla oikeutettu Kelan maksamaan kuntoutusrahaan, jos hän on 16–67-vuotias ja jos kuntoutus voi edistää hänen työhönpaluutaan tai työhön pääsyään.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRiihimäen kaupunki
Palvelusta vastaaRiihimäen kaupunki
Alue Riihimäki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Riihimäen kaupunki
Päivitetty: 2.9.2020