suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ranuan kunta

Päihdekuntoutus

  • Palvelu
  • Ranua
  • Julkinen palvelu

Ranualla päihdekuntoutusta avopalveluna tarjoavat terveyskeskuksen psykiatriset sairaanhoitajat. Avohoito on ensisijaista. Jos avohoidon keinot eivät ole riittäviä on mahdollista hakeutua päihdehuollon laitoskuntoutukseen. Maksusitoumuksen päihdehuollon laitoskuntoutukseen tai Minnesota -hoitoon myöntää Ranuan perusturvan sosiaalityöntekijä palveutarpeen arvioinnin perusteella. Pääsääntöisesti sosiaalityöntekijä tapaa asiakasta yhdessä siinä vaiheessa, kun päihdekuntoutusta mietitään. Tarvittaessa mukana voi olla päihdeongelmaisen läheisiä tai muita kuntoutukseen osallistuvia tahoja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Asiakkaalla hoidosta omavastuuosuus.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdekierteen katkaisun jälkeen potilas voi päästä päihdekuntoutukseen. Kuntoutuksen tarkoitus on auttaa potilas pysyvästi eroon päihteistä, tukea hänen elämänhallintaansa ja edistää hänen toimintakykyään. Kuntoutus voi olla lääkinnällistä ja sosiaalista kuntoutusta, ja se voi tapahtua laitoksessa tai avokuntoutuksena. Tarvittaessa potilas voi saada päihdekuntoutuksena myös ammatillista kuntoutusta.

Päihdekuntoutusta järjestävät eri palveluntuottajat. Kuntoutukseen osallistuva voi olla oikeutettu Kelan maksamaan kuntoutusrahaan, jos hän on 16-67-vuotias ja jos kuntoutus voi edistää hänen työhönpaluutaan tai työhön pääsyä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRanuan kunta
Palvelusta vastaaRanuan kunta
Alue Ranua
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ranuan kunta
Päivitetty: 14.1.2019