suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Päihdekuntoutus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lääkinnällisen ja sosiaalisen päihdekuntoutuksen tarkoitus on auttaa päihdekatkaisussa ollut potilas pysyvästi eroon päihteistä. Päihdekuntoutusta avopalveluna tuottaa PILKE-yksikkö. Toimintamuotona toimivat esimerkiksi päihdesairaanhoitajan tukikäynnit.

Päihdehuollon laitoskuntoutusjaksoa edeltää aina päihdehoidon arvio ja suunnittelu PILKE-yksikössä sekä yleensä myös katkaisuhoitojakso. Pitempiaikainen laitoskuntoutus kestää yleensä vähintään 4 viikkoa ja toteutetaan ostopalveluna kaupungin määrittelemissä kuntoutusyksiköissä.

Toimi näin

Ota yhteyttä OmaAsemaasi puhelimitse. Yhteyttä voi ottaa myös suoraan PILKE-yksikköön.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakkaan on oltava Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen perusterveydenhuollon ja PILKE-yksikön asiakas, ja asiakkaalla tulee olla hoitosuunnitelma.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdekierteen katkaisun jälkeen potilas voi tarvita avomuotoista tai ympärivuorokautista päihdekuntoutusta. Kuntoutuksen tarkoitus on tukea potilaan päihteettömyyttä ja elämänhallintaa ja edistää hänen toimintakykyään. Kuntoutus voi olla lääkinnällistä ja sosiaalista kuntoutusta. Tarvittaessa potilas voi saada päihdekuntoutuksena myös ammatillista kuntoutusta.

Päihdekuntoutusta järjestävät eri palveluntuottajat. Kuntoutukseen osallistuva voi olla oikeutettu Kelan maksamaan kuntoutusrahaan, jos hän on 16–67-vuotias ja jos kuntoutus voi edistää hänen työhönpaluutaan tai työhön pääsyään.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 24.4.2020